Processie en 'Kermis' - Toneel

In Sweikhuizen kennen we geen standaard kermis met draaimolen en botsauto’s.

Maar we kennen wel een traditionele Processie waarbij dorpsgenoten om 6:00 uur ’s ochtends samen lopers van zand en bloemen leggen waarover Pastoor, na de Heilige Mis van 9:00 uur,  het Allerheiligste ten toon stelt; onder de Hemel en vergezelt door tal van mensen.

                

Een prachtige traditie die we ook dit jaar weer graag en met gepaste trots gestalte willen geven. Doet u op 26 juni a.s. mee?

 

De route is dit jaar:

Kerk – Kerkstraat – Hagensstraat – Steinhartstraat – Bergstraat naar boven – rustaltaar – Bergstraat naar beneden – Kerk.

 

U vragen we:

  • vanaf zaterdagavond langs deze route geen auto’s te parkeren;
  • ’s ochtends mee te helpen bij het versieren van de straten;
  • of te zorgen voor een kop koffie voor de dorpsgenoten die de straten versieren;
  • mee te lopen met onze Processie;
  • of in alle rust aan de zijlijn te genieten van onze Processie;
  • maar bovenal iedereen ruimte te geven deze traditie te beleven.

 

Aansluitend aan de Processie, zo rond 11.00 uur, is er op het Kerkplein koffie en vlaai. De koffie wordt aangeboden door Blanche Dael Maastricht. De vlaaien worden ieder jaar weer belangeloos gebakken en geschonken door dorpsgenoten. Wilt u dit jaar een vlaai bakken en doneren? Wij horen het graag: stuur een mail naar fuchsheffels@gmail.com.

Aansluitend zal een aantal dorpsgenoten, om 12:30 uur, een ludiek toneelstuk opvoeren. Een spektakel dat u niet mag missen.

 

Van de vlaai, de koffie en het toneelspel  kunt u kosteloos genieten. Wel vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de realisatie van een nieuwe school in Guatemala. Ook dat is een traditie in ons dorp: al vele jaren doneert ons dorp, via PIMMA, geld voor scholen in Guatemala. Dat bedrag is de afgelopen jaren zodanig opgelopen dat de volgende school die aldaar wordt gerealiseerd, uit dankbaarheid, naar ons dorp wordt vernoemd. Heeft u een mooie suggestie voor een naam voor deze school in Guatemala? Laat het ons weten: stammenhof@gmail.com.

 

Hoe dan ook: 26 juni hopen wij u, tijdens onze bijzondere kermis, te ontmoeten: om 6:00 uur ’s ochtends met kruiwagen of met koffie, tijdens de Mis in onze kerk, tijdens de Processie of daarna voor koffie, vlaai en tijdens het toneelstuk.

 

Kermis in Sweikhuizen is een traditie om trots op te zijn! Een bijzondere zondag, een mooie manier om elkaar te treffen, te leren kennen of bij te praten. Dus: tot 26 juni!

 

Stephanie Riga, Mieke Hogenboom, Monique Fuchs, René Habets,

werkgroep Guatemala